Rezultatele căutării

La ce se uită clienții când cumpără un apartament sau ocasă?

Postat de Radovan pe 19/02/2020
1
Cumpărare apartament sau casă
La ce se uită clienții când cumpără apartament sau casă

La ce se uită clienții când cumpără apartament/casă?
Ce văd clienții la vizionarea unui apartament sau a unei case? Din păcate majoritatea clienților nu sunt atenți la detalii și nici la calitatea construcției. În plus, nici agenții imobiliari nu sunt interesați să le prezinte dezavantajele unui apartament sau ale unei case.

În principiu clienții sunt interesați de:
– locație;
– arhitectură casei/blocului;
– suprafețele utile;
– acccesul ușor la locație;
– existența locurilor de parcare;
– accesul facil către zonele comerciale, școli și grădinițe;
– designul interior.
Este un comportament normal, dacă nu ai experiență în domeniul construcțiilor. Totuși la cumpărarea unei case sau a unui apartament clientul ar trebui să fie atent și la detaliile constructive și să apeleze la ajutorul unei persoane cu experiență în domeniu.

Când intrați în băi, fiți atenți la mirosuri. Prezența unui miros de canalizare se poate datora unor probleme la sifoanele de la cazile, caditele de dus, chiuvete sau de la scurgerea din pardoseală dacă această există sau de la coloana de aerisire (dacă există). Dați drumul la apă de la dus, vană, chiuvete și trageți apă la toalete. O scurgere lentă a apei poate fi generată și de o problema la instalația de canalizare. Verificați presiunea apei atât la parter cât și la etaj de preferat la o ora când presiunea apei este cea mai scăzută.

Întrebați cum sunt făcute circuitele electrice, dacă există circuite separate pentru prizele la care sunt conectate cuptoarele electrice, mașînă de spălat rufe, mașînă de spălat vase, sistemul de aer condiționat, iluminatul exterior etc. Întrebați dacă siguranțele sunt diferențiale și oferă protecție la electrocutare.

Deschideți și închideți ferestrele și ușile termopan. Veți putea observă dacă mecanismele funcționează ușor și dacă se închid ermetic.

Uitați-va la pantele jgheaburilor (dacă aveți cum) și verificați dacă stă apă în ele. Sunt destule situații în care pantele nu sunt corecte, apă stă în ele și ruginesc într-un timp foarte scurt.

Întrebați dacă există un sistem de drenaj al apei pluviale. Climă s-a schimbat în ultimii ani. Tot mai des plouă torențial iar cantitățile de apă sunt foarte mari. Dacă toată apă de pe casă sau de pe stradă se va scurge în curte, veți avea bălți în curte și pe lângă casă.

Verificați dacă la balcoane și terase, în special cele neacoperite, pardoseală are pantă suficientă (sau sifoane) care să permită scurgerea apei în exterior.

Verificați dacă aveți pereți de rigips și puneți-va întrebarea cum veți prinde mobilă pe acești pereți dacă va fi cazul (de exemplu mobilă de bucătărie). Întrebați dacă acești pereți sunt izolați fonic (dacă există vată minerală în pereți).

Multe case se fac fără placă de beton peste camerele de la etaj. Dacă nu există placă, nu este nicio problema dar atenție la izolația (dintre tavanul camerelor de la etaj și acoperiș). Această izolație este formată dintrun strat de vată minerală, care are un rol de barieră termică și ar trebui să fie de minim 15-20cm. Un strat mai subțire va duce la pierderi mai mari de căldură.

Întrebați dacă există polistiren sub placă de la parter. Puțini constructori pun acest polistiren care diminuează pierderile de căldură mai ales în cazul încălzirii în pardoseală.

Întrebați în ce interval de timp a fost finalizată construcția. Dacă intervalul este scurt, 6, 8, 10 luni, e posibil că umiditatea din casă să fie foarte ridicată și veți avea igrasie mult timp (la colțurile pereților, în spatele mobilierului etc.). Dacă umiditatea trece de 65% (depinde și de anotimp) folosiți un dezumidificator, pe care îl mutați în fiecare camera până când umiditatea va scădea la un nivel normal (s-ar putea să fie necesară folosirea lui o perioada, de câteva luni de zile).

Fisurile din pereți sunt normale pentru o perioada de 12-16 luni de la finalizarea casei. Totuși, nu ar trebui să fie mai mari de un milimetru.

 

 

 

Comentează cu contul de Facebook

Scrie un răpuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Comparație imobile