Rezultatele căutării
Postat de Radovan pe 14/01/2020
0
Amenajare baie
Construcție casă – despre băi

În design-ul contemporan, baia își menține funcția principala dar la amenajarea băilor, suntem influențați din ce în ce mai mult de stilul contemporan și de tendințele pieței materialelor de construcții și amenajărilor interioare.

Din acest motiv m-am întrebat cât de mare este compromisul pe care îl facem la amenajarea băilor între design, costuri și utilitate. Și am tras câteva concluzii poate unele subiective.

1. Există riscuri destul de mari în cazul dușurilor cu scurgere în pardoseală ce folosesc rigole de dus.

Rigolă de duș în pardoselă
Rigolă de duș în pardoselă

Din punct de vedere al designului, arată grozav și sunt tot mai des implementate aceste soluții. Din păcate există foarte puțini meseriași care pe de o parte sunt dispuși să folosească materialele corespunzătoare și pe de altă parte știu și pot să monteze rigolele & gresia corect. Dacă apar greșeli în procesul de montare a rigolelor și a gresiei, după o perioada de timp mai scurtă sau mai lungă, pot apare probleme gen scurgeri de apă și igrasie pe pereții comuni dușului.

O varianta mai sigură, este folosirea caditelor de duș, unele dintre ele foarte înguste și cu un design deosebit.

Cădițtă de duș slim
Cădiță de duș slim

2. Folosirea sifoanelor slim pentru cadite și scurgeri în pardoseală. Probabil sunt singură soluție atunci când spațiul nu ne permite montarea unui sifon mai înalt.

Sifon slim pentru cădițe de duș
Sifon slim pentru cădițe de duș

Aceste sifoane nu folosesc apă pentru blocarea mirosului ci o membrană de silicon care teoretic nu permite mirosului de canalizare să treacă prin sifon. Din păcate membrană nu etanseaza tot timpul foarte bine și din cauza soluției tehnice, aceste sifoane se înfundă foarte des, iar membrană ar trebui scoasă și curățată.

Sifon slim cu membrană de silicon.
Sifon slim cu membrană de silicon.

3. să va faceți o baie cu intrare din dormitorul matrimonial?

În ultimii ani, majoritatea arhitecților, proiectează astfel de băi, în ideea că este foarte comod să te școli dimineață și să intri rapid în baie fără să mai ieși pe hol. E o idee bună dacă este vorba de dormitorul unei singure persoane. Dar dacă e vorba de dormitorul matrimonial, cel care se va scula primul dimineață, își va deranja partenerul în fiecare zi cu zgomotul apei de la dus/wc, cu intratul și ieșitul din baie.

4. Baie cu vană sau cabina de dus?

Dacă nu aveți copii mici cărora să le faci baie în cadă și dacă nu aveți o plăcere deosebită pentru baia în cadă (eventual jacuzzi), mult mai confortabilă este utilizarea unei cabine de dus mai mari (de preferat minim 90cmx90xm).

Comentează cu contul de Facebook

Scrie un răpuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Comparație imobile