Your search results

Decat la bloc, mai bine la casa chiar si in eventualitatea unei noi crize

Postat de Radovan la 01/11/2019
| 0
Decat la bloc, mai bine la casa chiar si in eventualitatea unei noi crize

Decat un apartament cu 3 sau 4 camere la bloc, mai bine acelasi numar de camere intr-o casa, chiar daca este intr-un duplex sau case insiruite.

Daca va permiteti din punct de vedere financiar, nu amanati decizia de a va muta la casa. Pentru majoritatea oamenilor, casa nu e o afacere. E un cadoul pe care si-l fac pentru un nou stil de viata. Casa iti aduce multe benefici si bucurii si iti ofera o viata mai sanatoasa. Uneori iti permite sa te redescoperi, sa practici hobby-uri pe care nu le puteai avea la bloc, sa iti cresti copii intr-un mediu mai bun.
 
Nu asteptati vremuri mai bune cand vor scadea preturile. Daca o puteti cumpara azi fara sa va indatorati prea mult, faceti-o. Multi asteapta o noua criza ca sa cumpere mai ieftin. Chiar daca acest lucru se va intampla, in perioada crizei casele nu vor fi mai accesibile raportat la puterea de cumparare a oamenilor. Imobilele nu au fost niciodata foarte accesibile. O criza nu aduce doar o scadere a preturilor imobilelor ci si o scadere a veniturilor si o dificultate in accesarea creditelor.
 
Previziuni cu privire la o criza inevitabila au fost emise inca de la inceputul lui 2016. Cautati pe Google si veti gasi articole pe aceasta tema. Reputati specialisti din domeniu scriau la acea vreme despre un “deja vu” in domeniul imobiliarelor, despre un scenariu identic cu cel din 2008, despre prabusirea spectaculoasa a economiei. De atunci au trecut 4 ani si din punctul meu de vedere, ce se intampla acum pe piata nu se incadreaza in tiparul anului 2008.
 
Inainte de 2008 dezvoltatorii imobiliari au construit foarte mult pe credite luate de la banci sau din diverse alte surse. Toata lumea cumpara si construia pe credit. Odata cu venirea crizei au scazut semnificativ preturile pentru ca dezvoltatorii nu au avut de ales, fiind nevoiti sa restituie creditele angajate. Unii au vandut in pierdere. Dar majoritatea dezvoltatorilor si-au schimbat strategia financiara. In ultimii ani au finantat proiectele din surse proprii si partial din avansurile luate de la clienti. Pentru proiectele mari s-au asociat cu fonduri de investitii. In cazul unei eventuale crize in 2020, preturile nu vor scadea semnificativ. Unii analisti estimeaza scaderi cu 25%-30%. De ce ar scadea dezvoltatorii preturile atat de mult, cand in majoritatea cazurilor, pe termen scurt si mediu acestia nu vor fi nevoiti sa o faca? Daca vanzarile scad, intra in stand buy sau in cazul dezoltatorilor mici vor trece imobilele in regim de inchiriere.

Compara anunturi

Dechide WhatsUp.
1
Va putem fi de folos?
Buna ziua. Va putem fi de folos?
Powered by