Rezultatele căutării

Calcul cost proiect construcție casă 2020

Postat de Radovan pe 08/01/2020
0

Te întrebi cât te-ar costa proiectul și autorizația de construcție a unei case? Folosește calculatorul de mai jos pentru a estima aceste costuri.

Costul total include costurile cu avizele necesare obținerii autorizației de construcție (avize și acorduri de la companiile de apă, canal, gaz, curent, sănătatea populației, mediu, protecția civilă etc.) costul studiului geotehnic și costul proiectului tehnic.

În cazul proiectului tehnic, puteți opta pentru 4 variante:
a) Proiect de autorizare. Este varianta minimală a proiectului, suficientă pentru a fi depus la dosarul pentru obținerea autorizației de construcție, dar acesta nu conține detaliile de execuție a construcției;
b) Proiect cu detalii de execuție. Conține proiectul de arhitectură, proiectul pentru structura de rezistență și proiectele de instalații temice, sanitare și electrice. Cu acest pachet vă puteți apuca de treabă.
c) Proiect complex. Alegeți această variantă în cazul în care vă doriți o casă cu arhitectură complexă.

În primele două cazuri, am luat în calcul costuri medi pentru proiectare, valabile în cazul proiectelor de arhitectură simple.

Alegerea unui arhitect bun și implicit a unui structurist bun este esențială și va avea o influență majoră asupra costului/mp de construcție a casei. Pentru detalii citiți articolul “Arhitectura casei – utilitate vs design”.

Dacă doriți să estimați cât va costa cumpărarea unui teren puteți folosi “Calculator costuri achiziție teren 2019”.


Comentează cu contul de Facebook

Comparație imobile