Rezultatele căutării

Analiza imobiliară Dumbrăvița / Giroc / Moșnița Nouă & Moșnița Veche 2019

Postat de Radovan pe 12/01/2020
0

Vă prezint în continuare o analiză comparativă a ofertelor de case în principalele 3 comune limitrofe Timișoarei: Dumbrăvița, Giroc și Moșnița (Nouă & Veche). Sunt comunele cu cele mai multe oferte de vânzare pentru case (individuale, duplexuri sau înșiruite). Datele au fost colectate de pe situl Publi24 în perioada 17.12.-18.12/2019.

Analiza imobiliara comparativa Dumbravita / Giroc / Mosnita Noua & Mosnita Veche 2019
Analiza imobiliara comparativa Dumbravita / Giroc / Mosnita Noua & Mosnita Veche 2019

Din punct de vedere al ofertei, Dumbrăvița este de departe pe primul loc având cu 114% mai multe case de vânzare în comparație cu a doua clasată Moșnița (Nouă & Veche) și o valoare totală a caselor de 97.000.000€ cu 159% mai mare decât valoarea caselor listate în Moșnița (37.5000.000€).

Analiza imobiliara. Numar case listate pe Publi24
Numar case listate pe Publi24
Analiza imobiliara. Valoare-totala-case-Dumbravita-Giroc-Mosnita
Valoare-totala-case-Dumbravita-Giroc-Mosnita

Dumbrăvița are cele mai scumpe case, cu o valoare medie de 145.000€ cu 35,5% mai mare decât valoarea medie a unei case din Moșnița (107.000€) și la mică diferență de Giroc (137.000€).

Analiza imobiliara. Valoare-medie-case-Dumbravita-Giroc-Mosnita
Valoare-medie-case-Dumbravita-Giroc-Mosnita

În Dumbrăvița casele au cea mai mare suprafață de teren, valoarea medie a suprafeței terenului alocat unei case fiind de 440mp, la mică diferență față de Moșnița (420mp) și cu 12% mai mare în comparație cu suprafață medie a terenurilor din Giroc (392mp).

Analiza imobiliara. Suprafata-medie-teren-case-Dumbravita-Mosnita-Giroc
Suprafata-medie-teren-case-Dumbravita-Mosnita-Giroc

In Dumbravita casele au suprafata utila mai mare, valoarea medie fiind de 150mp cu 36% mai mare decat in Mosnita (110mp) si cu 12% mai mare decat in Giroc (133mp);

Analiza imobiliara. Suprafata-utila-medie-case-Dumbravita-Mosnita-Giroc
Suprafata-utila-medie-case-Dumbravita-Mosnita-Giroc

Giroc are cel mai scump preț pe mp de suprafață utilă a casei, media fiind de 1.067€/mp, față de 1.000€/mp în Dumbrăvița și 880€/mp în Mosnita. Totuși, în Dumbrăvița se găsesc cele mai scumpe case iar valoarea €/mp de suprafață utilă ajunge la un maxim de 2.000€. În Giroc casele nu prea trec de 500.000€ (maxim 1.650€/mp) și în Mosnita de 350.000€ (maxim 1.300€/mp).

Analiza imobiliara. Pret-mediu-pe-mp-case-Dumbravita-Mosnita-Giroc
Pret-mediu-pe-mp-case-Dumbravita-Mosnita-Giroc

Din punctul meu de vedere Dumbrăvița rămâne la modul general, cea mai interesantă opțiune atunci când te gândești la cumpărarea unei case și nu ești constrâns de o anumită locație.

Avantajele Dumbravitei sunt:

 • Oferta mare și variată de case;
 • Un confort sporit, dat de suprafețele mai mari ale terenurilor și a suprafeței utile mai mari a caselor;
 • Locația foarte bună. Dumbrăvița este relativ aproape de noul centru de atracție al Timișoarei din 2005 încoace (Iulius Mall/Town), este aproape de ieșirea către autostrada A1, și are acces la șoseaua de centură;
 • Acces facil (dacă nu luăm în considerare traficul) către marile centre comerciale situate în nordul orașului;
 • Acces facil către platformele industriale din partea de nord a orașului;
 • Suficiente locații cu servicii care să acopere foarte multe din necesitățile locuitorilor: supermarketuri (Kaufland, Lidl, Profi, Mega Image etc.) restaurante, baruri, cafenele, pizzerii, carmangerii, patiserii, cofetării, benzinării, service-uri auto, spălătorii auto, magazine specializate (electrice, materiale de construcții, finisaje, auto etc.), farmacii, centre și cabinete medicale, clinici veterinare, pensiuni, hoteluri, cabinete notariale și de avocatură, unități bancare s.a.m.d.
 • Zone de agrement: Pădurea Verde, lacul Behela;
 • Multe facilități de agrement: terenuri de sport (tenis, fotbal etc), sala polivalentă, bazine de înot, săli de fitness, SPA etc.
 • Transport în comun cu troleibuze;
 • O arhitectură variată și interesantă a caselor. Sunt multe case frumoase în Dumbrăvița;
 • Număr mare de grădinițe, școală primară și gimnazială;
 • Număr important de locuri de muncă dat de o parte din cele 1.819 firme înregistrate în această localitate (1.080 în Giroc și 755 în Mosnita);
 • Comunitate activă, care se implică tot mai mult în diverse proiecte și în bunul mers al comunei;
 • Statut social. Că și agent imobiliar nu pot să neglijez un aspect pe care îl observ la o parte din clienții care doresc să cumpere o casă sau un apartament în acesta comună. Am observat că o parte dintre ei asociază Dumbrăvița cu un statut social mai ridicat.

Dezavantaje:

 • Trafic mare în special pe stradă principala (str. Conac).
 • Poluare mare, dată de trafic și fabrică de cauciucuri Continental.
 • Probleme cu presiunea la apă în destul de multe zone ale comunei, dar sperăm că se va rezolva anul viitor datorită proiectului celor de la Aqua Dumbrăvița de stocare a apei potabile în vederea ridicării presiunii.
 • Destul de multe drumuri sunt încă neasfaltate, dar la categoria această Mosnita stă mult mai rău și doar Giroc-ul parcă stă mai bine.
 • Case mai scumpe.
 • Etc puteți adaugă dumneavoastră în comentarii alte dezavantaje și avantaje.

De ce a ajuns Dumbrăvița pe primul loc? În primul rând datorită locației și apoi datorită ofertei generoase din punct de vedere al terenurilor. Astfel spus, datorită oportunităților de a face mulți bani în această zona. O influență importantă au avut-o atât primarii comunei cât și departamentul de urbanism. Influență acestora a fost benefică pentru comună de-a lungul timpului? Depinde din ce punct de vedere privești lucrurile, al dezvoltatorilor, al clienților care vor case și apartamente ieftine sau a celor care locuiesc de ceva vreme în Dumbrăvița și își doresc o comună mai aerisită, cu trafic mai mic și mai puțin poluată.

Comentează cu contul de Facebook

Scrie un răpuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Comparație imobile