Rezultatele căutării

Analiză imobiliară case Giroc, Timiș, 2019

Postat de Radovan pe 12/01/2020
0

Am analizat anunțurile cu vânzările de case din comună Giroc, jud. Timiș, de pe site-ul Publi24. Am ales acest site pentru că este site-ul cu cele mai multe anunțuri și oferă cele mai multe detalii despre imobilele listate.

Cu siguranță sunt proprietăți din Giroc nelistate pe acest site iar unele case se vând în varianta la roșu, gri sau alb. Totuși informația este suficientă pentru a ne face o imagine generală despre casele scoase la vânzare în Giroc. Datele au fost preluate și analizate în perioada 15/12-18/12 2019.

196 este numărul de case listate (case individuale, apartamente în duplex sau înșiruite). Numărul caselor aflate în vânzare este practic mai mare, pentru că unele apartamente în duplex sau case înșiruite sunt listate că fiind o singură casă.
27.200.000€ este valoarea totală a imobilelor listate.
137.000€ este valoarea medie a unei case, distribuția prețurilor fiind aproximativ următoarea:

Analiza imobiliara. Distributia preturilor caselor in Giroc
Distributia preturilor caselor in Giroc

392mp este suprafață medie a terenului aferent unei case, dar practic suprafață medie este semnificativ mai mică, pentru că în anunțurile cu duplexuri și case înșiruite, mulți proprietari trec suprafață totală a terenului și nu suprafață ce revine unui apartament.
133mp este suprafață utilă medie a unei case.
46% din case sunt noi sau aproape noi fiind construite în ultimii 3 ani.
1.035€/mp este prețul mediu pe mp de suprafață utilă. Acesta variază între 370€/mp și 1.650€/mp. Am pus și această valoare de dragul statisticii, pentru că în cazul caselor comparația în funcție de prețul pe mp este incorectă, casele având suprafețe diferite de teren, prețul terenului variază și acesta destul de mult de la o casă la altă și la această valoare ar trebui să ținem cont de gard, pavaj, amenajarea grădinii etc.

Comentează cu contul de Facebook

Comparație imobile