Criza imobiliară iulie 2020

Cautare Avansată

50 € to 600.000 €

Opțiuni de căutare
We found 0 results. View results
Your search results

Criza imobiliară iulie 2020

Posted by Dragoslav Radovan on 14/07/2020
4 comentarii
Criza imobiliara 2020

Criza imobiliara 2020

Noutăți de pe piața imobiliară, 14 iulie 2020

Conform indicelui furnizat de imobiliare.ro, din luna martie până în iunie 2020, în România prețurile la apartamente au scăzut în medie cu 4,2%.
În orașele mari București, Cluj, Timișoara, Brașov și Constanța prețurile au fluctuat în această perioadă, revenind în luna iunie la prețurile din martie, deci practic după 4 luni avem aceleași prețuri ca la începutul pandemiei.
Vânzătorii nu reduc prețurile. Din contră, noile anunțuri ce apar pe site-urile imobiliare vin cu prețuri din ce în ce mai mari în ciuda faptului că numărul de imobile vândute a scăzut dramatic.
Destul de mulți experți din domeniu susțin în continuare că prețurile nu vor scădea.
Activitatea agențiilor imobiliare și agenților independenți s-a redus atât de mult, încât în cele mai multe cazuri veniturile nu mai acoperă cheltuielile.

Creșterea prețurilor din ultima perioadă pare o anomalie a pieței. Din punctul meu de vedere creșterea este falsă și presupun că se datorează unor factori psihologici, pentru că nu există altă explicație logică dacă ținem cont de evoluția crizei în care ne aflăm. Trecem deja prin valul doi al pandemiei și probabil va veni al treilea odată cu începutul iernii. Despre situația economică, șomaj, reducerea activității firmelor sunt destule informații și analize.

Recomand agenților imobiliari să își facă planul B de supraviețuire pentru perioada care urmează iar vânzătorilor să nu rateze vânzarea dacă o pot face acum.

4 thoughts on “Criza imobiliară iulie 2020

 • Calin Salcie
  on 14/07/2020

  Comentariu foarte pertinent si ancorat in realitate, caci sigur preturile la imobiliare trebuie sa mai scada putin. Multumesc !

 • Pop ion
  on 14/07/2020

  Corect. Prețurile nu scad din mai multe motive. Primul ar fi inerția pieței din țara noastră. Şi în criza precedentă scăderile au venit în România abia după 1 an(2009). A doua cauză o reprezintă amânarea plății ratelor până în 2021. O altă cauză ar putea fi generată chiar de către agenții şi agențiile imobiliare care mențin în mod fals iluziile vânzătorilor, în speranța obținerii comisioanelor uruaşe. Mențin ceea ce am afirmat pe diverse site-uri. În primăvara anului 2022 o să avem prețuri mai mici cu aprox 40-50%. La anul(2021) vor începe executările silite şi insolventele.

 • Calin Salcie
  on 14/07/2020

  Realitatea este ca preturile au crescut destul de mult in ultimii 2 ani fara o justificare reala. A contat si faptul ca bancile aveau lichiditate suficienta si au acordat usor credite. Pretul a crescut de la 800 euro pe metru patrat la 1200 euro doar din pix si faptul ca salariile au crescut mult atat la privat dar mai ales la stat. Dar in toamna cand vor fi 700000 someri si cu pandemia valul II nimeni nu se va mai gandii la o locuinta, Va venii apoi un alt val de insolvente ale firmelor private si alt val de someri…deci nici o perspectiva de crestere sau macar stagnare a preturilor la imobiliare .

 • Pop ion
  on 15/07/2020

  A apărut statistica ancpi pe luna iunie(vânzări imobile). Cresc uşor vânzările în oraşele mai ieftine (braşov,timiş,c-ța) unde prețul e aprox 1200 euro/mp. Scade abrupt Clujul cu aprox 20% față de luna trecută si cu aprox 70% față de maximul din februarie. Absolut normal. Nu mai e dispus nimeni să dea 1800 euro/mp. Cresc puternic achizițiile de terenuri intravilane din mediul rural(construcția de case).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Compare Listings